HET PINKSTERWEEKEND IS GOED EN GEZELLIG VERLOPEN.....

er stond een familiefeest en roofvogeldemonstratie in de agenda...

Een familiefeest om de verjaardag van moeder en dochter te vieren. Het was een fijn weerzien met familie en vrienden en een spannende, eerste kennismaking met de roofvogels en uilen van de Valkeniershof voor velen die hier waren.

Na de koffie met gebak en de nodige uitleg, gingen we het veld op en kwamen de vogels uit de volieres naar het veld gevlogen om te laten zien dat ze niet zo gevaarlijk waren als men dacht en dat ze gewoon hun ding konden doen en vliegen waar ze wilden. Dat ze zelfs vrijwillig naar een handschoen kwamen vliegen van de gasten en ook weer zelf vertrokken.

300_workshop_luc_aangepast_harrie_2.jpg

 Na deze verwondering nog een lekkere BBQ van Bucky's catering en het feest was weer al om. Wat vliegt de tijd ls het gezellig is.

De roofvogeldemonstratie op Eerste Pinksterdag is goed verlopen al hadden we een erg vervelende harde wind pal op het veld wat het voor de uilen wat moeilijker maakte en de slechtvalk had zijn tweede nare ervaring, deze keer niet aangevallen door kraaien maar door meeuwen....wat nog nooit eerder gebeurt is hier op het terrein. Gelukkig ging hij er niert vandoor maar hij zocht dekking in een boom.

Jawel, hij kwam eruit waardoor we dan toch nog af konden sluiten met de groep Harrissen wat iedere keer weer een feestje is!

300_n272_thumb_300_n272_thumb_300_n272_thumb_300_roofvogels27092014385_1_1_1.jpg

Foto's Luc Daneels.