WEGGEVLOGEN VALK INGEVANGEN!

Eindelijk na ruim een week deze valk in kunnen vangen!!!

Zaterdag 2 november, een paar weken geleden alweer, eindelijk deze prachtige valk ingevangen die al meer dan een week in de kanaalzone van Terneuzen rondvloog en regelmatig gespot werd. 

400_ingevangen_valk.jpg

 

Ik kreeg al meer dan een week bijna iedere dag meldingen over deze valk maar iedere keer was de vogel net gevlogen als ik aan kwam. De eerste melding kwam uit Sas van Gent. Helaas was het al te donker toen we daar aan kwamen. 's Morgens heel vroeg terug, kom je daar...net weg!

Erg frustrerend! Veel gezocht maar nergens te spotten. Terreinen uitgepluisd waar ze gezien was, met de loer gedraaid maar tevergeefs....

Tot ik een melding kreeg, een week later, op zaterdagmorgen van mensen uit Sluiskil dat er een grote vogel rondvloog rond hun huis en of ik er 1 kwijt was....nee! maar ik kom eraan! Het was slecht weer geweest en het waaide erg hard, ik hoopte dat ze daardoor nog geen prooi geslagen had.

Ik moest me haasten want er stond een roofvogelworkshop op het programa die middag dus ik had niet veel tijd... ik kwam eraan en ja hoor, daar was de verloren valk. Zij had interesse in de loer en toen wist ik het! Dit gaat lukken!

Het was toch nog moeilijker dan ik dacht want er kwam redelijk wat verkeer voorbij, fiertsers en auto's waardoor de valk niet op de loer durfde te vliegen, iedere keer er net overheen...maar ze kwam ook weer iedere keer terug! En toen wist ik...dit gaat lukken!

Ik mocht de tuin in van de mensen die de melding gedaan hadden, het was daar een stuk rustiger, ze leefden enorm mee en de valk kwam ook daarheen en werd steeds fanatieker om de loer te pakken. Ze had die morgen waarschijnlijk nog geen prooi gevangen waardoor ze interesse had in de loer met dat lekkere stuk vlees erop. Ik kon het niet laten om de loer toch een keer net voor haar neus door te draaien maar dat maakte haar alleen maar feller! Daarna greep ze de loer en het smaakte haar goed. Ik was zo blij!!! Maar ook de mensen die de melding gedaan hadden! En de buren die er ook getuige van waren... 

 

 600_76689081_2167745713326119_8957481714049875968_o.jpg

 

Ze had totaal geen angst voor de mensen om ons heen, dat zegt genoeg, ze is van iemand en gewend aan mensen. Na wat eten haar toch maar in de auto gezet en snel terug naar huis, mèt valk deze keer en nog net op tijd voor de workshop.....die uiteindelijk niet doorging vanwege het steeds slechter worden van het weer, veel regen en een harde stormachtige wind. De gasten waren er al en zaten te wachten op mijn terugkomst, iedereen was blij!

De dag erna, heb ik iemand heel blij gemaakt!!! Ik had op Facebook gemeld dat ik een valk ingevangen had en de eigenaar liet zich al snel horen.

De eigenaar van de ingevangen valk stond een dag later voor de deur met de cites van de valk als bewijs dat het zijn valk was.
En dat was zo.... anders had hij haar niet meegekregen!
Hij was zo blij..... en dan ben ik dat ook! Ik heb nog wel gezegd...."mocht je haar ooit weg doen......." 

Dank aan de mensen die mij gebeld hebben met de mededeling dat er een grote vogel rond vloog, rond hun huis en in de buurt! Jullie hebben iemand heel blij gemaakt!